Benvinguts i benvingudes a un dels paisatges més peculiars de l’Horta Sud. El temps sembla detindre’s en esta zona d’horta protegida on podem gaudir d’un entorn rural pràcticament inalterat. El “Camí dels Horts» de Picanya és una oportunitat per a descobrir un itinerari tranquil i agradable que barreja, a parts iguals: patrimoni, història i paisatge. 
Este espai acull quasi una desena de finques monumentals, conegudes amb el nom d’horts de tarongers. Este és un tipus de propietat sorgida a la fi del segle XIX quan famílies burgeses de València van comprar terrenys de secà i els van transformar en regadiu gràcies a l’aparició del motor de vapor. Desapareguts ja en altres municipis, Picanya encara manté una bona representació d’esta tipologia d’edificis senyorials que la burgesia valenciana fou servir tant per a la producció agrícola com per a l’esbargiment durant l’estiu.
Estos horts i el conjunt que conformen, destaquen no sols per la bellesa arquitectònica o dels seus jardins, sinó perquè formen part de la història recent d’Espanya ja que, per exemple, van albergar sengles colònies escolars que va situar en l’àrea metropolitana de València el Govern de la República durant la guerra civil.
Este recorregut és una invitació a descobrir a peu o amb bicicleta, el paisatge més proper i, de vegades, més desconegut.

Els textos i la informació de cada hort pertanyen al llibre:
"Els horts de tarongers de Picanya: arquitectura i paisatge" de l'historiador Adrià Besó Ros
Este llibre està publicat per l'Ajuntament de Picanya (1999) dins la col·lecció Pont Vell i el podeu trobar en format PDF ací.

Projecte desenvolupat amb el suport de:

logos_itineraris_saludables

El Camí dels Horts de Picanya
Villa Maria

Villa Maria

Hort de Gamón
Hort San Rafael

Hort San Rafael

Hort d'Albinyana
Hort Alba-Garcés

Hort Alba-Garcés

Hort de Veyrat
Villa Delia

Villa Delia

Hort de Pla
Hort Barral-Boluda

Hort Barral-Boluda

Hort de Coll
Hort de Montesinos

Hort de Montesinos

Villa Rosita
Hort d'Almenar

Hort d'Almenar

Hort d'Almenar
Hort de San Vicente

Hort de San Vicente

Hoirt de Lis
Per a completar el recorregut
Hort de les Palmes

Hort de les Palmes

Hort de les Palmes
Hort de Villahermosa

Hort de Villahermosa

Hort de Villahermosa
12