valor01
16 de de febrer de 2024
Lliris Picó guanya el 43 Premi Enric Valor de narrativa juvenil
"Les papallones del kebab" ha estat l'obra premiada d'entre 45 novel·les presentades en esta convocatòria

El Centre Cultural de Picanya va acollir, ahir dijous 15 de febrer l'acte de lliurament de la 43a edició del premi Enric Valor de Narrativa Juvenil, el premi amb més història dels dedicats a la literatura en valencià per a joves.

L'acte fou conduït per la coneguda periodista Amàlia Garrigós i comptà amb les intervencions de Nuria Sendra en nom d'edicions del Bullent i l'Alcalde de Picanya Josep Almenar. El Premi Enric Valor també se sumaren a la celebració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés i els poemes del poeta van acompanyar la cerimònia de la mà de Poètica 2.0 amb l'actor Sergio Caballero i l'actriu Cristina Garcia

Lliris Picó guanya amb Les papallones del kebab
La 43a edició dels premis Enric Valor, convocats per l’Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent ha anat a una novel·la realista, actual, una aposta ferma per la multiculturalitat, la integració i la convivència en una societat cada vegada més diversa i més pluriracial
. 

A Les papallones del kebab, una galeria de joves personatges encapçalada per les bessones Akila i Leyla, filles d’un matrimoni mixt entre un egipci i una valenciana, fan viure als lectors les inquietuds, les preocupacions i també unes vivències pròpies de la joventut d’avui en dia. El xoc de cultures, de nacionalitats i de religions, el descobriment de l’amor i de la sexualitat, el valor de l’esforç i de l’amistat com a eixos vitals, juntament amb la denúncia de la violència a què s’enfronten cada dia moltes dones des de la mateixa adolescència, són els pilars d’aquesta novel·la realista i plural caracteritzada per una escriptura punyent i directa. És la novena novel·la de l’escriptora de Sant Vicent del Raspeig Lliris Picó. 

L’autora, Lliris Picó  (Ibi, 1972). És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant, on treballa de professora de llengua catalana, d’etnopoètica i de literatura catalana infantil. A més, és també secretària de la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans. En el camp de la literatura, la seua línia és la narrativa. Té publicades diverses novel·les, entre les quals destaquen les de literatura infantil i juvenil, com Moisés, estigues quiet (2015), amb la qual va guanyar el 34é Premi Enric Valor i també el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians al millor llibre de narrativa juvenil el 2016; Ventalls de paper (2019) o Deixar volar coloms  (2020).

S’han presentat 45 obres. El jurat, format Fàtima Ponsdomènech, Francesc Rodrigo, Pilar Puchades, Patrícia Morató i Núria Sendra ha premiat per unanimitat l’obra "Les papallones del kebab" i n’ha destacat la qualitat estètica i literària de l’obra, l’agilitat en el discurs i alhora l’encert en la reproducció del món adolescent així com la naturalitat en l’abordatge de temes com ara el contrast intercultural entre altres.

El guardó està dotat amb 6.000 euros, un gravat del pintor Rafael Armengol i la publicació del llibre per Edicions del Bullent.

L’any passat va guanyar l’obra de Fàtima Ponsdomènech, "Llegenda dels registres" , una novel·la de fantasia amb un viatge iniciàtic a la recerca dels orígens de la protagonista i dels fonaments del saber.

Fotogaleria ací.

valor01

valor02

 

Galeries relacionades
42e Premi Enric Valor
17 de de febrer de 2023

42e Premi Enric Valor

Acte de lliurament de Premi Enric Valor
01 de d’abril de 2022

Acte de lliurament de Premi Enric Valor

Premi Enric Valor 2020
10 de de gener de 2020

Premi Enric Valor 2020

Vídeos relacionats
Acte lliurament 43é Premi Enric Valor
15 de de febrer de 2024

Acte lliurament 43é Premi Enric Valor

Acte Lliurament 41é Premi Enric Valor
01 de d’abril de 2022

Acte Lliurament 41é Premi Enric Valor

40é Premi Enric Valor
14 de de maig de 2021

40é Premi Enric Valor