DSC_0050
20 de de febrer de 2023
Fàtima Ponsdomènech guanya la 42a edició del Premi Enric Valor de narrativa juvenil
"Llegenda dels registres" és l'obra premiada

Este passat divendres 17 de febrer el Centre Cultural de Picanya va acollir l'acte de lliurament del premi Enric Valor de narrativa juvenil. Un dels guardons literaris amb més història de les lletres valencianes i que cada any convoquen Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya.

En esta 42a edició el jugart format per  Anna Gascon, Mariano Casas, Pilar Puchades, Núria Sendra i Vicent Gil ha premiat per unanimitat l’obra "Llegenda dels registres" de l'autora resident a Picanya Fàtima Ponsdomenech Calvet. El jurat n’ha destacat la coherència en la creació d’un món imaginari, a través del qual la protagonista realitza un viatge iniciàtic a la recerca dels seus orígens i dels fonaments del saber. I també destaca l’evolució dels personatges a través de la trama i la posada en valor del llibre com a transmissor del coneixement.
El guardó està dotat amb 6.000 euros, un gravat del pintor Rafael Armengol i la publicació del llibre per Edicions del Bullent.

L’autora, Fàtima Ponsdomènech Calvet (Blanes): Va estudiar per a mestra d’Educació Musical. Durant uns quants anys es va dedicar a l’ensenyament i va i dirigir un centre de lleure per a nenes i nens de 3 a 11 anys, el Casal de la Selva. Ha estat activament implicada en el teixit cultural de la ciutat de Blanes. És membre de la junta de la Casa del Poble. El seu interès, sensibilizació i tendència creativa l’han dut al cinema com a productora i actriu i, en el passat, a cofundar el Cine Club Fortuny de Blanes.

Ha conduït l’acte Amàlia Garrigós i hi ha hagut parlaments de l’editora, Núria Sendra i de l’alcalde de Picanya Pepe Almenar, qui ha tancat l’acte. També ha comptat amb música en directe amb l'actuació del duo Dolce Rima amb el concert Soleta so jo ací - Cançoner del Duc de Calàbria.

 

Galeries relacionades
42e Premi Enric Valor
17 de de febrer de 2023

42e Premi Enric Valor

Acte de lliurament de Premi Enric Valor
01 de d’abril de 2022

Acte de lliurament de Premi Enric Valor

Premi Enric Valor 2020
10 de de gener de 2020

Premi Enric Valor 2020

Vídeos relacionats
Acte lliurament 43é Premi Enric Valor
15 de de febrer de 2024

Acte lliurament 43é Premi Enric Valor

Acte Lliurament 41é Premi Enric Valor
01 de d’abril de 2022

Acte Lliurament 41é Premi Enric Valor

40é Premi Enric Valor
14 de de maig de 2021

40é Premi Enric Valor