lliurament_premi_valor_2022_04_01_41edicio
01 de d’abril de 2022
Mariano Casas guanya el Premi Enric Valor amb "Els secrets de l'Eixample"
41a edició del premi de literatura juvenil en valencià amb més història

Este passat divendres 1 d'abril el Centre Cultural va acollir l'acte de lliurament del 41 premi Enric Valor de literatura juvenil que anualment convoquen Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya. L'acte ha estat presentat per la periodista Maria Josep Poquet i ha comptat amb música en directe de Miquel Pérez i Maria Moreno amb el concert «Sense Meta Ni Rumb, poemes de poetes valencians fets cançó»

Doble guanyador
En esta 41a edició el guardó fou per a Mariano Casas per la novel·la "Els secrets de l'Eixample", una històira de misteri ambientada al barri de l’Eixample de València. En l’obra guanyadora, “Els secrets de l’Eixample” parla de les herències poc desitjables que arrosseguem amb nosaltres, d’hipocresies i d’enganys. I també parla de gent que pot deixar arrere el passat per a viure per fi com vol. «Quan tens 17 anys i acabes d’arribar a València per a estudiar a la universitat s’obri al teu davant una nova vida. Al protagonista d’”Els secrets de l’Eixample” la família li ha trobat un lloguer sospitosament barat per a la zona acomodada on es troba. A més, la misteriosa conducta de la propietària de l’estudi on viu i l’estranya mort de la seua neta el refermen en que alguna cosa no va bé. Fascinat pels records d’aquella xica descobrirà junt amb una companya de classe que les façanes de l’Eixample amaguen secrets i mentides que malden per eixir a la llum i també gent sinistra que tracta d’evitar-ho, a qualsevol preu.»
L’autor repeteix el guardó 20 anys de la primera vegada. Mariano Casas (València, 1963) ha publicat novel·les juvenils de diverses temàtiques (viatges, aventures, història, intriga, noir...) amb alguna incursió en la novel·la adulta (Les Ales de Mercuri) o en els estudis històrics (L’itinerari valencià de Lady Holland, Tupper i la guerra del francès a terres valencianes). Ha rebut diversos premis pels seus llibres, com ara el Premi a la millor novel·la juvenil de 1999 del IIFV per Pirates de la Marjal, el premi Enric Valor de novel·la juvenil de 2002 per Sabor de crim o el premi Vila de Teulada de 2020 per El carrer 722.

Un premi molt viu amb dècades d'història
S’han presentat 20 obres. El jurat, format Mireia Ferrando, Isabel Pedrós, Pilar Puchades, Núria Sendra i Ester Vizcarra ha premiat per unanimitat l’obra Els secrets de l’Eixample i n’ha destacat la narració fluïda d’un thriller clàssic, ambientat a la ciutat de València, que convida el lector a avançar en la història per aclarir el misteri.

Des fa dècades l'Ajuntament de Picanya i l'editorial Edicions del Bullent convoquen el Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor. 
El Premi Enric Valor és un premi de narrativa juvenil en valencià convocat anualment des de l'any 1980. Els primers anys era un premi de literatura infantil i, a partir de la 8a edició passà a ser de literatura juvenil. El premi té una dotació de 6.000 euros i un gravat de Rafael Armengol, així com la publicació de l’obra per Edicions del Bullent.

 

Fotogaleria completa de l'acte ACÍ



lliurament_premi_valor_2022_04_01_41edicio
Galeries relacionades
42e Premi Enric Valor
17 de de febrer de 2023

42e Premi Enric Valor

Acte de lliurament de Premi Enric Valor
01 de d’abril de 2022

Acte de lliurament de Premi Enric Valor

Premi Enric Valor 2020
10 de de gener de 2020

Premi Enric Valor 2020

Vídeos relacionats
Acte lliurament 43é Premi Enric Valor
15 de de febrer de 2024

Acte lliurament 43é Premi Enric Valor

Acte Lliurament 41é Premi Enric Valor
01 de d’abril de 2022

Acte Lliurament 41é Premi Enric Valor

40é Premi Enric Valor
14 de de maig de 2021

40é Premi Enric Valor