El dijous 11 d'abril té lloc l'acte d'inauguració de l'exposició “Ensenyar, aprendre i conviure en valencià. 40 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià” el dijous 11 d’abril de 2024, a les 19.00h., a la Sala d’Exposicions “Carmen Alborch”. 

L'exposició presenta una aproximació a les actuacions més rellevants que han tingut lloc tant abans com després de l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) en 1983, ara fa 40 anys. 

L'exhibició destaca el significatiu esforç i treball realitzat prèviament a l'aprovació de la LUEV, tot i assenyalant una fita històrica amb la creació d'un marc normatiu per a l'ús i l'ensenyament del valencià, tant en l'àmbit educatiu com social. A través de l'exposició, es pretén ressaltar el treball de nombroses persones que han estat part integral del procés de normalització del valencià, superant les dificultats i la complexitat associades a les tasques i reptes existents.

Cal recordar que la LUEV fou impulsada per l'aleshores Conseller d'Educació i Cultura, el picanyer, Ciprià Ciscar.

L’exposició és podrà visitar des del 12 d’abril a l’11 de maig, de dijous a diumenge, de 18.00 a 20.00h.

Esta exposició, cedida per l’Ajuntament d’Aldaia, forma part del calendari d’activitats de la 36a Trobada d’Escoles en Valencià de la que Picanya, enguany, és la seu de l’Horta Sud. 

 

cartell_expo_40anys

Notícies relacionades