Centre de Formació de Persones Adultes de Picanya. Curs actual.
23 de d’octubre de 2013
L'Escola d'Adults de Picanya supera els 400 alumnes, la gran majoria, joves
Sols en Graduat en Secundària s'han matriculat 110 joves en este curs
Totes i tots som coneixedors de l'actual realitat de molts dels joves del nostre país, de les enormes dificultats per a accedir al mercat de treball, unes dificultats que encara s'accentuen més en el cas de joves amb menor formació acadèmica.

En estos moments, este perfil de joves, que fa uns anys podien accedir amb relativa facilitat al món laboral sense, en molts casos haver completat la seua formació, necessiten ampliar el seu curriculum: completar cicles abandonats en el seu moment, millorar idiomes, ampliar coneixements...

En eixe sentit, el Centre de Formació de Persones Adultes de Picanya (l'EPA com es coneix popularment), ha evolucionat des dels seus origens fa molts anys i ha esdevingut una opció molt valorada pels nostres joves com a una oportunitat única. Especialment interesant per a aquells joves que han quedat fora dels itineraris formatius "convencionals".

Bona prova de tot això, són les més de 400 matriculacions (entre cursos i tallers) amb la que l'EPA de Picanya arranca este curs 2013-2014. Més de 400 persones, en la seua gran majoria joves, que troben en este centre l'oportunitat de completar cicles formatius no tancats en el seu moment, la possibilitat de preparar l'accés a titulacions superiors, d'adquirir nous coneixements formació complementària com ara idiomes, informàtica, etc.

Així, destaquen molt especialment les xifres de matriculació en Graduat en Secundària amb 110 joves en este curs 2013-2014, la preparació de l'accés a cicles superiors i universitat, amb 42 matriculacions, la preparació de les proves de coneixement de valencià amb 70 alumnes o l'aprenentatge de l'anglés, amb 100 joves alumnes matriculats, entre moltes altres opcions.

A més, a tota esta oferta, hem d'afegir l'extens catàleg de tallers organitzats des de l'Associació d'Alumnat d'EPA, i que van desde la iniciació a la informàtica als boixets, el patchwork o la creació artística.

Cliqueu ACÍ per accedir al catàleg complet.

Excel·lents resultats acadèmics
A més, el Centre de Formació de Persones Adultes de Picanya pot pressumir del seu alumnat i lluir uns molts bons resultats acadèmics que ens parlen de xifres de vora un 78% d'alumnes que aconsegueixen el Graduat en Secundària, 80% d'aprovats al nivell superior de valencià i també un 80% d'èxit en les proves d'accés a cicles superiors i universitat (*).

Tot plegat, fa que, en estos moments, el Centre de Formació d'Adults del nostre poble siga una peça fonamental de la xarxa educativa pública del nostre poble, una opció de futur (de vegades l'única) per a molts i molts joves del nostre poble.

(*) dades referides a alumnat presentat a exàmens oficials al curs passat 2012-2013.
 









Centre de Formació de Persones Adultes de Picanya. Curs actual.
Centre de Formació de Persones Adultes de Picanya. Curs actual.
Centre de Formació de Persones Adultes de Picanya. Curs actual.