IMG_4182
03 de de juliol de 2019
Per unes festes de respecte i convivència
Durant les festes s'instal·larà un "Punt violeta" dedicat a la informació i l'assessorament

Les festes populars, amb acumulació de moltes persones, malauradament, també suposen una oportunitat per a l'excés i la irresponsabilitat. Des de l'Ajuntament de Picanya i amb la col·laboració de diferents enitats festives del nostre poble, en estes Festes Majors, s'instal·larà un "Punt Violeta". 

Per unes festes de respecte i convivència
Este "Punt Violeta" és una xicoteta carpa, atesa per personal especialitzat, situada a la part de darrere de la biblioteca i dedicada a la informació i l'assessorament en temes com l'assetjament sexual (amb, si cal, atenció directa a les possibles víctimes), el respecte a les diferents opcions sexuals (contra l'LGTBIQ+fòbia), la necessitat d'unes festes més sostenibles (amb menys brutícia i desperdici) i també on es trenque amb la idea (malauradament molt instal·lada a TOTA la nostra societat) de que l'alcohol és ingredient imprescindible per a divertir-se. L'objectiu és aconseguir que les Festes Majors de Picanya continuen avançant pel camí de la bona convivència i el respecte (als altres, al veïnat, a les opcions diferents...) pel que han anant avançant en els darrers anys. 

Un repte molt exigent però imprescindible
El repte plantejat és realment exigent. Totes i tots sabem que la convivència sempre és complicada i més en moments de festa i diversió però també és ben cert que sols el respecte d'unes normes comuns ens permetran continuar fent crèixer i millorar les Festes Majors del nostre poble. 

Este matí el Saló de Sessions de l'Ajuntament ha acollit una reunió de coordinació amb la presència de regidors i regidores, personal de l'Ajuntament, Policia Local i el personal al càrrec d'este Punt Violeta per unes festes de respecte i convivència. 

 

PER_UNES_FESTES_RESPECTE_CONVIVENCIA_CARTELL

 

IMG_4182

Galeries relacionades
Colors run
15 de de juliol de 2023

Colors run

Acte recepció Festes Majors 2023
12 de de juliol de 2023

Acte recepció Festes Majors 2023

Vídeos relacionats
Notícies relacionades
El millor de la festa... la vespra!
11 de de juliol de 2023

El millor de la festa... la vespra!

Nit a ple foc!
10 de de juliol de 2023

Nit a ple foc!