recepcio_medalles_2024
19 de de juliol de 2024
Medalles de la Vila de Picanya 2024
La treballadora de l'Ajuntament M Ángeles Puchades, el futbolista Rubén Iranzo, Paqui Muñoz de l'Associació de Ballet, Vicent Baixauli del forn de Quatre Cantons, el metge Ramón Navarro i l'orxateria "La Picanyera" reberen la distinció

Com és tradicional, el dia de la Festa Local al nostre poble, el segon dimecres després de Sant Pere, el dia de la Preciosíssima Sang, enguany el 10 de juliol, tingué lloc l'Acte de Recepció de les Festes Majors de Picanya. 
Com cada any, l'Ajuntament de Picanya va aprofitar per a lliurar les Medalles de la Vila que reconeixen a aquelles persones o entitats que s'han distingit per la seua aportació al nostre poble o per la seua trajectòria personal o professional.

En este 2024, les Medalles de la Vila, en la seua categoria de plata, per acord unànim de l'Ajuntament foren per a:

M ANGELES PUCHADES PASTOR
En reconeixement al treball que des de l’any 1989 ha desenvolupat a l’Ajuntament de Picanya formant part de l’equip directiu.
M Ángeles, llicenciada en Dret per la Universitat de València ha treballat 35 anys en l’Ajuntament de Picanya. Sent Secretària accidental de l’Ajuntament 13 anys. També ha ocupat càrrecs de responsabilitat en diferents serveis de l’Ajuntament. Ha sigut
Tècnic econòmic – comptable, Directora de l’Àrea d’Urbanisme i Sostenibilitat, i Directora de l’Àrea de Serveis a les Persones.
Al llarg de la seua trajectòria professional s’ha de ressaltar el seu bon tarannà, bon tracte, la seua qualitat humana i sensibilitat. La seua voluntat en prestar les ajudes que hagen estat a la seua ma. Molt destacable l’empatia i la solidaritat en favor de les persones més desfavorides i de les persones en general.

RUBEN IRANZO LENDINEZ
En reconeixement a la seua brillant trajectòria esportiva en projecció.
Rubén Iranzo, jove picanyer nascut a l’any 2003, conegut també com “Rubo”, el defensa de Picanya, juga al futbol professional en el València CF.
Començà a jugar al futbol als 6 anys. Debutà al primer equip del Valencià CF fa dos temporades i ha ampliat contracte fins a l’any 2027.
Ha estat vinculat al Club Valencianista des de la categoria pre-benjamin. Ha crescut i s’ha format en la Ciutat Esportiva de Paterna passant per cada categoria i rendint a un gran nivell. Ha sigut jugador fonamental en les seleccions Sub-15, Sub-17 i Sub-18 i Sub-19 de la Federació Espanyola de Futbol. Actualment és jugador del València Mestalla (dinàmica de primer equip)
D’ell s’ha dit: “ Defensa diestre que destaca per la seua eixida de baló, el seu absolut domini del joc aeri, la seua intel·ligència tàctica sobre la gespa i la seua capacitat innata de lideratge”.

PAQUI MUÑOZ GARCÉS
En reconeixement a la seua trajectòria al capdavant de l’Associació de Ballet de Picanya i de l’Escola de formació en dansa “Pas a Dos”
Paqui Muñoz és la Presidenta de l’Associació de Ballet de Picanya des de l’any 2000. Si bé la seua participació en la associació començà abans.
D’entre les seues aportacions a la associació de Ballet ha segut fonamental la creació de l’Escola de Dansa Pas a Dos. Una oportunitat per a formar-se en dansa, o dit d’altra forma, una oportunitat que s’ofereix a la població de Picanya per aprendre a interpretar la música a través dels moviments del cos.
L’Escola Pas a Dos compta amb més d’un centenar d’alumnes des d’edats molt primerenques a edats adultes. Ofereix diversos nivells i cursos en variades disciplines. També possibilita la titulació homologada per mig de la Royal Academy Of Dance.

ORXATERIA LA PICANYERA
En reconeixement a un negoci familiar que ha creat marca i s’ha convertit en un emblema a Picanya
Fundada per Manuel Martínez i Isabel Ciscar.
Negoci familiar que han continuat les seues filles: Mª Isabel, Pilar i Rosa,i que ha tingut la col·laboració també de cosins i de José Luís.
Molt valorada per tot el poble. “L’Orxata, Insuperable, La Picanyera”.
Des de fa 60 anys l’Orxateria la Picanyera ha fet de cada estiu una excusa per apropar-se a la plaça o a Picanya i refrescar-se amb una deliciosa orxata, un granissat de llima o una civada.
En els inicis l’orxata es feia manualment i es venia un litre al dia.
L’Orxateria La Picanyera ha estat ressenyada a les guies turístiques com una de les millors orxateries de València.

VICENT BAIXAULI TARAZONA forner dels Quatre Cantons

Vicent representa la continuïtat d’un llegat, d’un negoci familiar, un forn tradicional que forma part de la identitat picanyera, el Forn dels Quatre Cantons.
L’ofici li ve de lluny. De l’any 1745. La bisagüela de Vicent era la fornera i el forn estava on està ara la biblioteca.
L’any 1880 el forn s’ubicà als emblemàtics Quatre Cantons de Picanya.
Molt ben valorat està el seu pa, les pastes dolces i salades artesanalment elaborades amb els millors ingredients.
És el resultat del treball ben fet, del treball fet amb ofici i estima.
Demane que puge a l’escenari Vicent Baixauli Tarazona.

RAMON NAVARRO SANZ
De vocació metge. A dia d’avui jubilat. En reconeixement a la seua trajectòria professional al capdavant dels equips directius dedicats a les cures pal·liatives en salut pública.
El metge Ramon Navarro ha sigut Cap de Servei de l’Àrea Mèdica Integral – Medicina Interna del Hospital Pare Jofré
Estudià la carrera en la Facultat de Medicina de València. Feu el MIR a La Fe de Campanar. Va ser el primer metge internista amb formació MIR que obtingué la plaça en l’Hospital Dr. Moliner. Feu la tesi doctoral sobre la tuberculosis pulmonar en pacients sense SIDA. Quan es crea la primera Conselleria de Sanitat fou Cap de Servei i liderà el Grup Assessor Tècnic de pacients amb malalties cròniques. Amb aquest grup introduïren una visió multidisciplinar
i polivalent en la que treballaren metges, infermers, rehabilitadors, psicòlegs, treballadors socials i nutricionistes...
Fou també President de la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa.
En reconeixement a la seua trajectòria a i totes les seues aportacions en el que es ajudar al bon morir de les persones.

Fotogaleria completa ací.

Vídeo de l'acte ací.

 

recepcio_medalles_2024

 

 

Galeries relacionades
Colors Run Falla Sta. M. del Puig
13 de de juliol de 2024

Colors Run Falla Sta. M. del Puig

Berenar Persones Majors
11 de de juliol de 2024

Berenar Persones Majors

Concert de la Unió Musical de Picanya
11 de de juliol de 2024

Concert de la Unió Musical de Picanya