bnr_mascotes
05 de de juny de 2015
Canvi en el servei de recollida de mascotes abandonades
Picanya s'uneix al nou servei de la Mancomunitat de l'Horta Sud

L'Ajuntament de Picanya s'ha unit al nou servei de recollida i custòdia de mascotes abandonades de la Mancomunitat de l'Horta Sud que s'encarregarà dels serveis de recollida, custòdia i protecció d'animals abandonats, decomissats o errants, així com la retirada, el transport o el tractament d'animals morts en espais públics. Altres localitats que comptaran amb este servei són Albal, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Paiporta, i Quart de Poblet.

El centre en el qual s'allotjaran els animals es troba a Sollana, lloc al que s'han desplaçat tècnics dels consistoris per a visitar l'empresa adjudicatària, Gossos d'Alpe, a fi de conèixer les instal·lacions. L'espai compta amb 70 canils i amb un parc de passeig de 800 metres quadrats perquè els animals puguen eixir diàriament.
 Aquest centre fomenta l'adopció de les mascotes mitjançant la col·laboració amb protectores d'animals cosa que, per exemple, durant 2013 els va permetre facilitar més de 400 adopcions.

Responsabilitat
En tot cas, és molt important recordar que la tinença d'un animal de companyia suposa una gran responsabilitat. Els animals no són joguines i, per tant, és molt important avaluar molts aspectes abans de decidir tindre una mascota. Una decisió de per vida que suposa una sèrie d'obligacions molt importants i, algunes, de caire legal. Cal recordar que l'abandonament d'animals a la via pública és un delicte. 

Avisar a l'Ajuntament
En cas de detectar un animal abandonat a la via pública cal avisar a l'Ajuntament de Picanya, tel. 961 594 460 per a que puga procedir-se a la recollida de l'animal i el seu trasllat i atenció.