DSC_0154
03 de de juny de 2024
El Corpus plena de color, dansetes i religiositat els carrers
Ahir diumenge 2 de juny se celebrà la tradicional processó del Corpus

Ahir diumenge 2 de juny se celebrà la tradicional processó del Corpus. El recorregut tradicional pels carrers Esglèssia, Pl. Major, Pl. País Valencià, Sant Josep, Jaume I, Sant Frances, Torrent, Major i C/ Ricard Capella, de nou, i de les mans de veïns i veïnes, es va cobrir amb la tradicional estora de "pinet" i pètals de flors.

A les 19.30h els grups de Danses Realenc i Carrasca, amb l'acompanyament del grup de tabal i dolçaina van presentar, al llarg del recorregut, les tradicionals Dansetes del Corpus. Així la Moma, els Nanos, els Cavallets, la Magrana, els Pastorets i les Vetes de Sueca. Un nombrós públic va acompanyar les actuacions.

A les 20.00h arrancà la Processó del Corpus que, al notre poble, també s'acompanya amb la Preciosíssima Sang. La sagrada forma va fer el recorregut tradicional amb l'acompanyament dels xiquets i les xiquetes que han fet enguany la Comunió i gran nombre de fidels amb espelmes. La Unió Musical de Picanya fou l'encarregada, com és tradició, de posar la música al recorregut i la cloenda on un prec col·lectiu i un últim ball (Jota Vella de Xelva, popularment coneguda com a "Xum-xum") deixaren pas a un xicotet castell de focs artificials.

Podeu accedir ací a totes les imatges:

Dansetes

Estora

Processó

   

IMG_4864 

  

DSC_0062

 

DSC_0156