residencia
30 de de gener de 2024
Fase final de les obres de la residència i centre de dia per a Persones Majors
L'edifici es completarà amb més de 3.000 metres quadrats d'enjardinament públic

Ja és perfectament visible el nou, i molt millorat, aspecte de la Residència i Centre de Dia per a Persones Majors junt a la Rotonda Adreu Alfaro. En este moment ja s'està abordant la fase final de les obres que donarà pas a la sol·licitud dels corresponents permisos i l'obertura del centre.

Capacitat per a 140 persones i també Centre de Dia
El centre residencial tindrà capacitat per a 140 persones usuàries distribuïdes en 46 habitacions individuals i 47 dobles. El centre de dia estarà preparat per a Centre de Dia, amb una capacitat de 25 usuaris.

Adaptat a les noves exigències i les noves teconologies
Geroresidenciales Solimar SLU, juntament amb l'Ajuntament de Picanya, van apostar per rehabilitar un edifici inacabat. Anteriorment, les obres es van paralitzar per la fallida de l'empresa gestora i no es va arribar a concloure l'edificació.  La rehabilitació actual suposa adaptar l'edifici a les últims requeriments tècnics i normatius, amb els últims avançaments en la prestació de serveis residencials i amb espercial cura de l'atenció i la seguretat de les persones usuàries i treballadores del centre.
El centre disposarà d'un sistema de gestió que suposarà la integració de tots els sistemes; climatització, seguretat de portes, sistemes antiincendis… així com agilitar els registres de les persones treballadores, donat que hi haurà pantalles tàctils en totes les sales i habitacions perquè puguen deixar registrats totes les tasques d'una manera senzilla i ràpida sense haver de recórrer al paper i així, poder dedicar més temps a cura de les persones.
L'adaptació i conclusió de les obres ha suposat tot un repte, ja que hi ha hagut que disseccionar l'edifici, tot i creant noves escales, ampliant corredors i fent de l'edifici un lloc de fàcil orientació per a la persona usuària i que promoga les interaccions socials, el desenvolupament d'activitats diàries, recreatives i rehabilitadores, al temps que resulte acollidor per a les persones que ell visquen.

Àmplia zona enjardinada
El centre comptarà amb més de 3.000m2 de jardins i patis envolten tot l'edifici. A més, en col·laboració amb l'ajuntament del municipi es condicionarà un ampli espai exterior al recinte amb parcs de mobilitat, jardins i un pàrquing públic perquè puguen gaudir-ho tant les persones que viuen en el centre com els habitants de Picanya. D'esta manera, s'afavoreix la integració del centre en la localitat, les interaccions i ajuda a mantindre els llaços de les persones que es muden a la residència, amb el seu poble.

Un edifici més sostenible
Al Centre s'ha instl·lat un sistema de geotèrmia que permet ser més respectuosos amb el medi ambient. El sistema de geotèrmia ajudarà a la refrigeració o calfament de les instal·lacions tot i aprofitant la temperatura natural del subsòl. Així, es reduix el consum elèctric tot i apostant per energies renovables.

Places públiques o amb ajudes
La residència és de titularitat pública, però és un bon exemple dels beneficis de la relació public-privada. En el moment de l'obertura al públic de la residència, la majoria de les places residencials seran de caràcter públic, o bé, tindran ajuda pública, per la qual cosa els majors de Picanya i la seua comarca tindran un altre recurs pròxim al seu abast.

 

residencia