realenc
18 de de gener de 2024
40 aniversari del grup de danses Realenc
El Centre Cultural es va plenar per complet per a celebrar esta notable fita

Al desembre de 1983 i com a fruit del treball d’una inicial escola de folklore, va nàixer al nostre poble el grup de Danses Realenc, estem per tant, davant de 40 anys d’una brillant trajectòria per mantindre vives músiques, balls, indumetàries, cançons, tradicions... que formen part de la memòria i la història del poble valencià.
Quaranta anys que han fet del grup de Danses Realenc un dels grups de referència del panorama del folklore valencià i una peça clau de l’intensa vida cultural del nostre poble. Activitats com ara l’Aplec de Dansa (des de 1986), les Dansetes del Corpus, la mostra de folklore durant les Festes Majors... ja són història viva de la cultura picanyera. Centenars d’actuacions, al nostre poble, a terres valencianes, a tota Espanya i fins i tot a l’estranger també formen part del seu extens i molt sòlid recorregut.

Celebració del 40 aniversari
El Centre Cultural de Picanya, l’escenari que ha viscut les actuacions del grup en centenars d’ocasions, va acollir el dissabte 13 de gener la celebració d’estos primers 40 anys de vida. De la mà de “companys de viatge” tan propers com ara la Rondalla Faitanar i el grup de tabal i dolçaina de Picanya, el grup de Danses Realenc, entre records, paraules d’agraïment i molts emoció compartida per un públic que va plenar per complet el Centre, va oferir un total de 14 peces on van voler fer un resum del seu extens repertori amb balls que van anar des de l’àmbit local  com la Masurca a la Moreneta a peces arribades des de terres més llunyanes com ara la Serrania o la Vall de Cofrents.
Un punt i seguit que sols és la porta a continuar pel camí, folklòric, que Realenc va encetar al 1983. Per molts anys! 

 

realenc 

 Podeu trobar les fotografies i vídeo de l'acte a continuació.

Galeries relacionades
40 anys del grup de danses Realenc
13 de de gener de 2024

40 anys del grup de danses Realenc

Grup de Danses Realenc
03 de d’octubre de 2020

Grup de Danses Realenc

Nit de Folklore. Festes Majors 2017
09 de de juliol de 2017

Nit de Folklore. Festes Majors 2017

Notícies relacionades