placa_premi_viles_flor
11 de de novembre de 2022
Picanya aconseguix, per quart any consecutiu, la màxima distinció al certamen Viles en Flor
El nostre, és el poble més menut de la Comunitat Valenciana d'entre les poblacions amb el màxim reconeixement

El 14 d'octubre, 11:30 h, la Casa de Cultura Marqués González de Quirós de Gandia va acollir l'acte de lliurament dels premis "Viles en Flor" en la seua 6a edició. El nostre poble, va rebre, com ja va passar en les 3 edicions anteriors, la màxima distinció atorgada pel jurat del certamen Viles en Flor. Picanya aconseguí la distinció de QUATRE FLORS D'HONOR. Este nivell de distinció sols fou assolit per poblacions com ara Gandia, Torrent, Alaquàs, Paterna, Quart de Poblet i la ciutat de Castelló, pel que Picanya és, clarament, el poble més menut en aconseguir la més gran distinció.
Els guardons "Viles en Flor" són una iniciativa d'ASFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana) amb l'objectiu de promoure la protecció, millora i posada en valor dels espais verds en els municipis de la Comunitat Valenciana i contribuir amb això a millorar de la qualitat de vida dels seus habitants.

La qualitat i varietat dels espais verds
En esta 6a edició el jurat, integrat per especialistes, professionals i fins i tot professorat universitari, va destacar, del nostre municipi, la qualitat i varietat dels nostres espais verds, l'encert en la selecció d'espècies i la decidida aposta per plenar de verd tot l'espai públic i no sols les zones dedicades a jardí. En eixe sentit va assenyalar Picanya com un exemple en un tema, tan significatiu en estos dies, com és la lluita contra el canvi climàtic, i va valorar l'aposta pels arbres urbans com un pas molt necessari en eixe més que necessari camí per a reduïr l'impacte de la pujada de temperatures a les nostres ciutats.

Prop de 50 poblacions participants
En esta 6a edició han estat prop de 50 les poblacions que aspiraven a obtindre les prestigioses "Flors d'Honor". Cal recordar que aquests guardons es premien el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat vinculada als espais verds de les localitats participants.
Així, durant el passat estiu, un jurat especialitzat va visitar cadascun dels municipis que participen per a conéixer els seus treballs en la millora, potenciació i ampliació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i aconseguir la conscienciació ciutadana i la preservació dels entorns i paisatges.

placa_premi_viles_flor 

26 

Vídeos relacionats
6a Edició Premis Viles en Flor
20 de d’octubre de 2023

6a Edició Premis Viles en Flor

5a edició Premis Viles en Flor
28 de d’octubre de 2021

5a edició Premis Viles en Flor