hortpalmes
18 de de gener de 2022
L'Hort de les Palmes i el Motor de Giner passen a ser patrimoni del poble de Picanya
L'Ajuntament tanca el procés de compra dels dos immobles històrics

L'Ajuntament de Picanya ha aprovat els darrers tràmits per a completar la compra dels edificis de l'Hort de les Palmes i el Motor de Giner.
Després d'una llarga negociació, finalment, la família propietària tant de l'Hort com del Motor ha acceptat la venda dels dos immobles que, en breu, passaran a formar part del patrimoni públic del nostre municipi.

Edificis històrics
Els dos edificils, tant l'edifici principal, com el Motor, formen part del conjunt històric de l'Hort de les Palmes. Este Hort, que podem situar cap a la meitat del segle XIX és el més septemtrional dels localitzatzats al nostre terme municipal.
A l'edifici principal destaquen els dos torreons de l'habitatge destinats als propietaris i un segon cos destinat als hostatgers.
El motor de Giner, tot i que històricament, no pertanyia a l'Hort de les Palmes sí era el motor que, des de les afores del nucli urbà de Picanya, abastia d'aigua l'explotació agrícola.

Rehabilitació i posada en servei
Una volta es complete el procés de compra, i en el moment es dispose dels necessaris mitjans, l'objectiu és garantir la conservació i manteniment dels dos edificis i la seua rehabilitació per tal de formar part dels recursos sòcio-culturals del nostre poble.

hortpalmes  

 

motorginer