diego_mir_tot
03 de de setembre de 2021
Els cartells de les Falles de València són obra de l'il·lustrador picanyer Diego Mir
Reten homenatge als oficis vinculats al món faller

Estes Falles de la ciutat de València 2021 passaran a la història per molts motius: l'ajornament, la celebració en agost... i al nostre poble, pel fet de que els cartells anunciadors siguen obra de l'il·lustrador picanyer Diego Mir.

Elegit entre 48 candidatures
La proposta gràfica de Diego Mir, en companyia de Cristina Alonso Navarro i Raül Vicent Claramunt de Fase Studio, fou la seleccionada al concurs de projecte obert organitzat per l'Ajuntament de València.

Homenatge als oficis
Els cartells són un homenatge als oficis que fan la festa possible: un reconeixement i una reivindicació de la tradició, motivats per la situació que estan travessant estos artesans i artesanes. Es tracta d’un total de sis peces: cinc cartells per a cinc oficis (artista faller, pirotècnic, indumentarista, músic i florista) sense els quals els valencians i les valencianes no podríem entendre la nostra festa per antonomàsia. A estos, cal sumar un cartell genèric que conté l’essència global de la campanya, i que fa extensible el reconeixement a tots aquells oficis i professions que, d’una manera o d’altra, contribuïxen a la celebració de tot allò relacionat amb les Falles.
En els cartells, les mans dels artesans i artesanes són les protagonistes. Per això, s'han sobredimensionat les proporcions i donat, amb estes mans, el caràcter de monument faller, per damunt dels seus utensilis i de la pròpia festa.
Es tracta d’un exercici d’introspecció. El moment que estem vivint ens convida a celebrar, més que el caràcter internacional de la festa, els nostres arrels i la nostra capacitat com a poble per a donar-nos suport, valorar-nos i tornar la vista arrere per tal d’afrontar el futur amb força i optimisme.

Una mirada al passat
A nivell formal, la campanya és també un homenatge a la tradició gràfica. L'estètica mira al passat, a referents de l'art ‘déco’ i d'una era prolífica per a l'ofici del cartellisme a València. Noms com Renau, Monleón, Amérigo, Ballester o Raga van obrir unes portes estètiques i formals que volem rescatar i reivindicar com a pròpies. Aquest exercici de recuperació gràfica ha inclòs la creació d'una tipografia inspirada en els referents d'aquella època, així com la utilització d'una gamma cromàtica vibrant i d'un acabat que recorda l'estil del clàssic aerògraf. Aquests recursos ajudaran a donar més recorregut a la identitat de la festa segons pas el temps i es dissenyen més adaptacions gràfiques.

Diego Mir
Diego Mir és il·lustrador i dissenyador gràfic especialitzat en il·lustració per a premsa, cartells i identitat corporativa. En 2006 va acabar els estudis superiors de disseny, amb especialitat en disseny gràfic, a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València i entre els seus clients destaquen The New York Times, The Wall Street Journal, The Economist, The Village Voice, El País Setmanal, Grá-ca, 20 minutos, El Mundo, The Outpost, Público, el Palau de la Música de València, la Mostra de València i el propi Ajuntament de València. També ha treballat com a dissenyador gràfic sènior en Wonton design i ha fet col·laboracions puntuals amb Dídac Ballester i també ha treballat en l'estudi de Ibán Ramón.

+info: http://diegomir.es/

 

diego_mir_tot 

 

 

sq-fondo-2000px-01 

sq-fondo-2000px-02 

sq-fondo-2000px-03 

sq-fondo-2000px-04 

sq-fondo-2000px-05 

sq-fondo-2000px-06

Galeries relacionades
Cremà Falla Vistabella
19 de de març de 2024

Cremà Falla Vistabella

Cremà Falla Barri del Carme
19 de de març de 2024

Cremà Falla Barri del Carme

Cremà Falla Sta. M. del Puig
19 de de març de 2024

Cremà Falla Sta. M. del Puig

Cremà Falla Pl. País Valencià
19 de de març de 2024

Cremà Falla Pl. País Valencià

Vídeos relacionats
FALLES 2024 · Cremà falles grans
19 de de març de 2024

FALLES 2024 · Cremà falles grans

FALLES 2024 · Ofrena de flors
18 de de març de 2024

FALLES 2024 · Ofrena de flors