DSC_0371
09 de de febrer de 2021
Picanya tindrà un dels millors camp de rugbi de la Comunitat Valenciana
Resultat de la col·laboració entre el club Tatami, la Federació de Rugbi de la CV, la fundació Trinidad Alfonso i l'Ajuntament de Picanya

Ja estan ben avançades les obres de construcció del nou camp de rugbi de Picanya. Una instal·lació moderna, construida amb materials d'última generació i adaptada a les exigències de l'esport del màxim nivell.

Situat al Poliesportiu Municipal esta nova instal·lació naix arran de l'interés del club Tatami València i de la Federació de rugbi de la Comunitat Valenciana per disiposar d'un nou camp on poder donar resposta al ràpid creixement d'este esport i ha estat ideada i dissenyada pel jugador olímpic César Sempere amb la fonamenal col·laboració i impuls de la Fundació Trinidad Alfonso.

La previsió és que el camp, que portarà el nom de ‘Campoval’ estiga a la disposició dels equips de rugbi de la ciutat a partir de la segona quinzena de febrer. Es tracta d'un camp homologat per World Rugbi per a la celebració d'esdeveniments i partits internacionals i també servirà per a promoure este esport entre la nostra població, especialment, a l'entorn de les escoles de Picanya.

César Sempere explica com naix el projecte: “Des de la Federació Valenciana i els diferents clubs s'estava fent una gran feina i el creixement era imparable, per això detectem que hi havia una manca quant a instal·lacions per a donar resposta a aqueixa demanda. Hem treballat per a portar un camp homologat i poder, no sols suplir aqueixa manca d'instal·lacions, sinó també albergar esdeveniments internacionals, ja que el camp està homologat per World Rugbi per a disputar aquest tipus d'esdeveniments”. 

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, va visitar la setmana passada la instal·lació: “Aquest és un pas més en el compromís de Juan Roig amb l'esport d'alt nivell de la Comunitat Valenciana i, en concret, amb el món del rugbi. Aquest camp que alleujarà molt les necessitats del rugbi a València i la seua àrea metropolitana. A més, vull agrair a l'alcalde dre Picanya, Josep Almenar, la seua enorme implicació des del primer moment. Estem segurs que aquesta instal·lació serà molt positiva per a la localitat”.

L'alcalde de Picanya, Josep Almenar, es va referir a les oportunitats de futur que obrin per a la localitat: “Per a nosaltres és una gran oportunitat. Nosaltres que promocionem l'esport a tots els nivells, no teníem rugbi i és una especialitat quasi desconeguda. Ens ve molt bé i ens ajuda a complementar l'oferta que ja teníem. Ens ajudarà al fet que, amb el temps, des de la base, des dels col·legis, puga haver-hi també un equip local”.

José Luis López, president de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana també es congratulava dels beneficis que portarà aquesta nova instal·lació per a l'esport oval en la Comunitat Valenciana: “Per a la Federació significa un avanç important. Sempre hem intentat ampliar infraestructures i això és un gran pas per a la promoció del rugbi en general i perquè els jugadors de les seleccions puguen vindre a gaudir d'aquest camp. Nosaltres portarem a totes les seleccions masculines i femenines, que són les sub 14, sub 16, sub 18, sènior, i la modalitat de ‘Seven’. A més, l'Acadèmia Nacional, que la gestionem des de la Federació valenciana, també vindrà ací a entrenar”.


DSC_0371 

 

DSC_0382 

DSC_0367