localitzacio_nou_centre_cultural
27 de de gener de 2021
Naix el nou Centre Cultural de Picanya
L'Ajuntament reunix 750m quadrats en un lloc tan emblemàtic com és la Plaça del País Valencià

L'Ajuntament de Picanya ja ha completat el procés per a proveir-se de quasi 750 metres quadrats de sol en un punt tan assenyalat del nostre poble com és la Plaça del País Valencià.
Este gran espai, que actualment ocupen tres cases de poble, se situa a esquenes de l'escenari de la Plaça i permetrà la construcció d'un nou Centre Cultural.
Este nou auditori ampliarà i millorarà totes les capacitats de l'actual. Un edifici, l'actual, contruït ja fa més de 30 anys i al que, el pas del temps i com passa sempre, ha quedat menut. Menut i a més sense possibilitats de ser modernitzat i actualitzat a les noves exigències de l'intens ús que d'ell es fa per part de les associacions locals i per tal d'acollir l'extensa programació cultural del nostre municipi.
La ubicació, darrere de l'escenari de la Plaça del País Valencià també permetrà que este nou edifici done suport (magatzem, vestidors, assaig previ...) a tota l'activitat social, cultural, festera, educativa... que es desenvolupa a la plaça del País Valencià, i el seu escenari, al llarg de l'any.

 És hora per tant d'un nou edifici, modern, capaç, versàtil i a l'alçada del que mereixen les associacions culturals, socials, festeres i educatives del nostre poble.

Un procés d'anys
L'adquisició del tercer immoble (el situat al carrer Major número 13) culmina un procés que va obrir-se fa ja unes dècades amb la compra d'un primer immoble (la coneguda com a casa Escrivà) i que va fer un segon pas amb l'adquisió, fa uns anys de la casa situada tot just darrere de l'escenari.
Este procés recorda al que en el seu dia es feu per a adquirir, poc a poc, els solars que van permetre la construcció de l'actual Centre de Salut.

Arranca el projecte, un procés obert
Amb el sol ja adquirit, arranquen ara els treballs de projecció del nou Centre Cultural i Auditori. Uns treballs en els que l'Ajuntament vol comptar amb la participació de les diferents associacions del poble i molt especialment escoltar la veu d'aquelles associacions que solen fer més ús de l'actual Centre (les relacionades amb la música, ball, danses, folklore, educació, literatura...) de manera que el nou centre puga respondre, de la millor manera, a les seues necessitats.

L'últim immoble

L'adquisió del tercer immoble que forma part d'este projecte ha estat possible gràcies a la permuta d'esta casa actualment en ús en el C/ Major 13 pel solar que ocupa el magatzem municipal en el carrer Colón, hui ja fora de servei. Cal recordar que l'Ajuntament ha construït un nou magatzem i arxiu al carrer Taronja pel que este immoble del carrer ample ja estava destinat a la seua venda.
Tots dos immobles van ser valorats de forma molt pareguda per part de TINSA, una societat de tasació independent inscrita en el Registre de Societats del Banc d'Espanya.
A més tot el procés de permuta compta amb la supervisió dels serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament i amb l'informe favorable per part de la Vicesecretaria i Intervenció Municipals respecte a l'estricta legalitat del procés.

Un pas imprescindible
Sense l'adquisió d'este tercer immoble tot el projecte hauria estat impossible donat que el solar de les dues primeres cases adquirides no hauria permés la construcció d'un edifici que, pel seu ús, demana una superfície molt notable. Una superfície, relativament fàcil d'aconseguir fora del nucli urbà però que, junt a la més emblemàtica de les places picanyeres, dota de la necessària rellevància a un edifici, que permetrà, sens dubte, el creixement i millora del món cultural i social del nostre poble.

 

localitzacio_nou_centre_cultural 

 

localitzacio_nou_centre_cultural_2