DSC_0123
29 de de desembre de 2020
Warhol i la taronja picanyera
Últim treball del projecte muralístic al Mercat Municipal
En estos dies els joves artistes picanyers Christian Quesada i Laura Salido (Soul Creator) han completat el darrer treball del projecte muralístic "Amb altra Mirada". 

"Amb altra mirada" és un projecte en el que Christian i Laura ens plantegen recreacions de paisatges del nostre poble en clau de l'obra de diferents, i ben reconeguts, artistes. Així els retrats en blanc i negre i gran format d'artistes com ara Dalí, Picasso, Frida Kahlo, Mariscal, Sorolla, Van Gogh, Lita Cabellut i, finalment, Andy Warhol acompanyen reinterpretacions de paisatges com ara la Pl. del País Valencià, el campanari, l'avinguda de la Primavera, la passarel·la del carrer Almassereta... en un triple joc on es convida a la persona espectadora a reconèixer (i gaudir) paisatge, obra i artista.

I si Andy Warhol haguera visitat Picanya?

Andy Warhol fou un dels artistes claus de finals del segle XX, seues són les obres (i l'actitud) que fonamenten el moviment POP. Reconegudíssimes són obres com els seus retrats de personatges com ara Marilyn Monroe, Elvis Presley... les sèries amb productes com ara la Sopa Campbell, el detergent Brillo o la Coca-Cola o la més que icònica portada del disc del disc de debut de la Velvet Underground en la que l'artista presentava un provocador plàtan.
D'esta barreja entre marques comercials i fruites, Laura i Christian trauen la inspiració per a proposar la revisitació "warholiana" d'una marca picanyera vinculada a la fruita clau del paisatge picanyer: la taronja. En concret, el duo Soul Creator, interpreta el logo de la Cooperativa Valencia Citrus Coop. Este logo, fins fa ben poc, presidia l'accés a la nau des de la cooperativa, dedicada a la comercialització de la taronja, operava al carrer Oriola. D'esta manera, este nou mural també ret homenatge, a un món, el dels magatzems de taronja, que en la segona meitat del segle vint fou clau per a l'economia i el desenvolupament del nostre poble, molt especialment, per a les dones de la nostra pobalció que van trobar en estos magatzems una oportunitat de treball més enllà de la llar familiar. Un treball dur i exigent que, sens dubte, mereix major reconeixement.

IMG_0532
Logo de Valencia Citrus Coop al C/ Oriola

 

El mural

Esta nova peça en el carrer mercat, presenta, junt al retrat de Warhol amb una de les seues conegudes perruques, una repetició del logo de Valencia Citrus Coop tal com feu Warhol amb les botelles de Coca-Cola o la sopa Campbell en brillants colors. Una sèrie amb diferències, una producció industrial, d'aspecte serigràfic, tal com haguera fet Andy Warhol si haguera passejat pel nostre poble... o no.

 

DSC_0123 

131459147_10224417938945709_6174457000422885650_o 

DSC_0113 

DSC_0125 

DSC_0141

Galeries relacionades
Temps confinat
31 de de març de 2021

Temps confinat

Vídeos relacionats
Mural Sorolla
11 de de desembre de 2020

Mural Sorolla

Notícies relacionades