publi_levante_25N
26 de de novembre de 2020
En record de les víctimes de la violència de gènere
Un vídeo col·lectiu culmina les accions al voltant del 25 de novembre, dia internacional contra la violència cap a les dones

Hui, 25 de novembre, dia internacional de la lluita contra la violència cap a les dones, des de l'Ajuntament de Picanya, amb la col·laboració de diferents entitats i associacions del nostre poble, publiquem un vídeo col·lectiu de rebuig a la violència masclista i on fem un record de les dones, i també xiquets i xiquetes, víctimes de violència de gènere en este 2020. Un any, en el que, malauradament, la pandèmia i el confinament han agreujat aquesta xacra social.
Enguany, en senyal de protesta i dol, els balcons del nostre poble vestiran amb mocadors morats i també diferents edificis públics penjaran pancartes en record de les víctimes.

ACCÉS AL VÍDEO

 

Este vídeo tanca tot un programa d'activitats al voltant del 25N, un programa que també va incloure les següents accions:

 
ACCIONS CONCERTADES AMB ELS CENTRES EDUCATIUS

Durant el mes d'octubre i novembre s'hna dut a terme accions de sensibilització en igualtat i prevenció de violència de gènere, subvencionades per la Diputació de València per l'adhesió de l'Ajuntament de Picanya a la XARXA DE MUNICIPIS PROTEGITS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Estes accions formen dues línies d'actuacions en el municipi de Picanya.

TALLERS COEDUCATIUS, es basa en el desenvolupament de Tallers Coeducatius en la comunitat educativa. Estos tallers s'han portat a terme en el Centre Educatiu CEIP Baladre i el Centre Municipal de Persones Adultes.

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, es basa en l'elaboració d'una campanya de sensibilització contra la violència de Gènere, tot i treballant els mites de l'amor romàntic. Esta campanya va dirigida als i les adolescents de l'IES Enric Valor de Picanya.
La campanya es basa en l'elaboració d'un vídeo on participen un grup de xics i xiques de 1r de batxillerat desmuntant els mites de l'Amor romàntic com són: la mitja taronja, la gelosia, l’omnipotència, l’amor etern, tot és perfecte, no hi ha amor vertader sense sofriment… Per a això s'ha dut a terme una sessió informativa amb les famílies el 3 de novembre, una sessió de formació per als i les adolescents que participen en l'enregistrament del vídeo pels carrers de Picanya.

Esta segona línia d'actuació es complementa amb l'elaboració i difusió de baners per a la identificació i els efectes negatius de l'amor romàntic en la població adolescent. Una vegada fets els baners seran distribuïts pel centre educatiu, així com per les xarxes socials de l'IES i l'Ajuntament de Picanya.

 

 

publi_levante_25N