collage_costus
20 de d’abril de 2020
Puntades contra el virus
Prop de 200 voluntàries cusen més de 10.000 mascaretes en un temps rècord

Fa uns dies des de l'Ajuntament de Picanya es feu una crida a tota la població i a les associacions del nostre poble per a trobar persones disposades a cosir mascaretes a casa. 
L'Ajuntament de Picanya havia aconseguit un proveïdor de material homologat per a fabricar mascaretes higièniques i per tant, era qüestió de trobar les persones disposades a cosir.

Magnífica resposta
La resposta per part de la nostra població ha estat magnífica i ràpidament s'ha arribat a la xifra de prop de dues-centes persones cosint i preparant material. Persones que posen el seu coneixement, el seu esforç i els seus mitjans, de forma altruïsta, al servei de la salut del nostre poble.
Un extraordinari exemple de civisme i solidaritat que des de l'Ajuntament hem d'agraïr públicament. Tant l'esforç ja fet, com el que van a fer estes persones durant les properes setmanes donat que, en estos moments ja està preparat un primer enviament però està previst continuar fent més enviaments de mascaretes.

Procés de fabricació
1. L'Ajuntament de Picanya adquireix d'un proveïdor oficial material adequat per a la fabricació de màscares protectores reutilitzables mitjançant rentada (Norma UNE 0065:2020).
2. L'Ajuntament organitza este material en caixes amb kits preparats per a fer 50 màscares.
3. Estos paquets es reparteixen, per part del personal de l'Ajuntament, a les cases de les persones que s'han oferit per a cosir i que han sigut avisades de l'hora i forma de lliurament.
4. Les persones voluntàries reben el material tallat i preparat per a la confecció de 50 màscares. També reben una màscara ja confeccionada i instruccions (en vídeo, al mòbil) sobre com cosir-les.
5. Una vegada cosides les mascaretes, la persona voluntària, coordina amb l'Ajuntament l'hora i dia de recollida.
6. L'Ajuntament procedirà al repartiment per mitjà de les bústies de les cases. Important: no hem d'obrir la porta de casa a ningú que es presente en nom l'Ajuntament sense previ avís.

 

Un PRIMER enviament
Tot este esforç de logística i voluntariat ha donat com a resultat que, en breu, es procedirà per part de l'Ajuntament de Picanya a un PRIMER repartiment de mascaretes a tota la població. Este repartiment es realitzarà per mitjà de les bústies (tal i com es fa amb el periòdic local) pel que caldrà atendre la cridada dels serveis municipals per a obrir el pati. En cap cas els serveis municipals demanarà l'obertura de la porta de casa.

Les imatges de les persones que estan treballant en este projecte solidari (les imatges que ens han arribat) les podeu veure ací:

http://www.picanya.org/informacio/publicacions/fotografies/galeries-d-imatges



collage_costus