DSC_0076
29 de de gener de 2020
Campanya de prevenció dels accidents de trànsit entre l'alumnat de l'IES Enric Valor
Fins i tot van poder veure treballar a bombers i policies en un simulacre d'accident

Els accidents de trànsit són una de les principals causes de mort no-natural entre les persones joves al nostre país. Donades estes preocupants dades i tot i atentent a l'edat de l'alumnat de l'Institut, molt propera a l'edat legal per a obtindre el carnet per a conduir ciclomotors, cotxes... durant dues setmanes les classes de 3r i 4t de l'ESO de l'IES Enric Valor ha rebut diferents xarrades d'educació viària, impartides per la psicòloga de l'ONG STOP  Accidents acompanyada per una persona víctima de sinistre de trànsit. 

En estes xarrades l'alumnat ha aprés com han d'utilitzar correctament el cinturó, els perills de la conducció sota l'efecte de les drogues i l'alcohol, i també el perill que suposa la utilització del mòbil mentre es condueix un vehicle.
A més, han escoltat le paraule d'una víctima real, el qual pateix una tetraplegia incompleta com a conseqüència d'un sinistre. 

Simulacre d'accident
Estes xarrades s'han complementat amb un simulacre de trànsit, en el qual han participat la Policia Local de Picanya, el Consorci de Bombers i un equip d'emergències mèdiques. En este simulacre es recreava l'atropellament d'un ciclomotor per un turisme. D'aquesta forma els i les alumnes han pogut presenciar les conseqüències que té un sinistre de trànsit i la important tasca que realitzen els professionals en esta mena d'actuacions.

Podeu veure totes les imatges del simulacre d'accident a esta fotogaleria:
http://www.picanya.org/informacio/publicacions/fotografies/galeries-d-imatges/i/14747/219/simulacre-d-intervencio-en-accident-de-transit

Galeries relacionades