anunci_temporada_folklore_oct_2018
17 de d’octubre de 2018
Arranca la 7a temporada de folklore valencià a Picanya
Quatre actuacions amb la participació de vuit grups diferents de tota la geografia valenciana



Ja tenim ací la 7a Temporada de folklore valencià de Picanya, després de l’èxit de programació i assistència de públic de les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta quarta edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià.  Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre octubre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups, alguns d’ells ja ens visitaren les temporades passades, i d’altres, són novetat en la programació d’enguany.



27/10/18 - 20.00h

GRUP DE BALLS POPULARS LA VALL DE TAVERNES: El Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes va nàixer allà per l’any 1975 quan una colla d’amics s’ajuntava simplement per cantar cançons. Allò, que va començar com una diversió de caire un poc clandestí, ha esdevingut un dels grups més antics del País Valencià, i en definitiva, un dels trets culturals més importants del poble de Tavernes. 

GRUP DE DANSES “REPICÓ” DE MANISES: El grup de danses REPICÓ es va formar l’any 1987 amb l’objectiu de recuperar, difondre i promocionar el folklore a Manises i recuperar les nostres tradicions.  En l’actualitat, el grup està format per unes quaranta persones entre rondalla i balladors/es.  La seua tasca principal és la recuperació i difusió del nostre folklore, dirigint els seus esforços en la recuperació de cançons i balls tradicionals, perquè la cultura valenciana no es perda i així les noves generacions puguen conèixer i aprendre les tradicions dels nostres avantpassats.


01/12/18 - 20.00h

GRUP DE DANSA DE L’ALCÚDIA: Fundat l’any 1963, el Grup de Dansa L’alcúdia és una associació cultural que té com a objectiu la recuperació, manteniment i difussió del folklore valencià prenent especial atenció al folklore de L’Alcúdia i la Ribera del Xúquer. Compta amb un ampli cos de ball amb més de 30 balladors així com una rondalla pròpia amb 15 components entre músics i cantadores. També compta amb una escola de Dansa, Cant i Rondalla amb més de 100 alumnes que cada any gaudixen i descobrixen el nostre folklore. 

ASSOCIACIÓ CULTURAL GRUP “RAMELL” DE CASTELLÓ: L’Associació Cultural Grup Ramell va nàixer l’any 1997, a la ciutat de Castelló, gràcies a l’esforç conjunt d’un grup de joves amb la intenció d’investigar, recuperar i divulgar el folklore de les comarques septentrionals del País Valencià. Així, van iniciar un camí conjunt de lluita per la recuperació i difusió de la cultura popular i tradicional de les nostres terres. Per aquest motiu, entre les seues activitats, destaquem el treball de camp, el treball d’arxiu i la difusió de la música i ball tradicional.


15/12/18 – 20.00h

ASSOCIACIÓ CULTURAL “LA CARRASPERA” DE VALÈNCIA: L’Associació Cultural La Carraspera naix al 2007, per iniciativa d’un grup d’amics interessats per la recuperació del nostre folklore, al barri de Patraix de València. La Carraspera participa en diverses danses de la ciutat de València i les comarques, i du a terme un intens programa d’actuacions al llarg de l’any. Actualment La Carraspera treballa en la recuperació d’un repertori propi, reivindicant junt a les peces d’altres comarques valencianes, les pròpies de la ciutat i de l’Horta València. 

GRUP DE BALLS POPULARS “LES FOLIES” DE CARCAIXENT: Fundat en 1998, el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertori, espectacles i indumentària tradicional valenciana.


09/02/19 – 20.00h

GRUP DE DANSES “EL FORCAT” DE VALÈNCIA: El grup de danses “El Forcat” va ser fundat al novembre de 1993 per Vicente Garijo Hernández i té com a única finalitat l’estudi, investigació i divulgació de la indumentària, la dansa i la música tradicional valenciana. Està composat per dos seccions: grup de ball i rondalla i cant (composats per corda, tabal i dolçaina). El Forcat té una llarga trajectòria d’actuacions al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, sent aquesta la seua principal zona d’actuació. 

GRUP DE DANSES “REALENC” DE PICANYA: Nascut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics de Picanya interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià.  Han participat a nombrossos Festivals i col·laboren activament en els actes propis de les Festes Patronals de Picanya.  Des de fa uns anys han dedicat bona part del seu treball per estudiar i tractar de recuperar diverses peces folklóriques de la comarca dels Serrans, encara que al seu repertori podem trobar músiques, danses i indumentàries de totes les comarques valencianes.




Accés als espectacles

Abonaments
L’abonament per a tota la temporada té un preu de 13 euros. Es pot adquirir tot i contactant amb els grups participants o bé amb el Grup de danses Realenc al correu: temporadafolklorevalencia@hotmail.com

Entrades
Per a aquelles persones que no estiguen interessades en comprar l’abonament es posaran a la venda entrades. Es podran comprar el mateix dia de l’actuació al Centre Cultural al preu de 5 euros.  Els xiquets i les xiquetes menors de 12 anys no pagaran entrada.  La taquilla estarà oberta a partir de les 19.00h el mateix dissabte de cada actuació.

Els espectacles al Centre Cultural de Picanya començaran a les 20.00h i les portes s’obriran 15 minuts abans.
L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar amb antel·lació al perfil de facebook del grup de danses Realenc i a la plana web qualsevol canvi de programació.
 




bnr_6a_temporada_folklore_valencia_patroc
Galeries relacionades
Vídeos relacionats
Notícies relacionades