bnr_cicle_musica_folk_2017
02 de d’octubre de 2017
Cicle de música folk en record de Vicent Pastor
Amb Kepa Junkera & Sorginak, Eliseo Parra, Musicants, Rascanya...
Fa poc més d’un any ens deixava Vicent Pastor. Una de les seues facetes més conegudes (en tenia moltes) era la de músic, músic total capaç de tocar diferents instruments, de cantar, de ballar i fer ballar i, per damunt de tot, músic de folk, amant de la tradició, de la recuperació de les músiques valencianes d’arrel. Un treball que va dur endavant amb el seu grup “Tres Fan Ball” i que el va permetre actuar per places i carrers de tot el nostre país i deixar la seua empremta, en forma de bon humor i amistats, a quasi cada racó de la geografia valenciana. Este cicle de música folk al poble de Picanya, al seu poble, va per Vicent.




DIUMENGE 22 D’OCTUBRE
Plaça País Valencià

Colla Gatzara
12:00h 
COLLA GATZARA
Cercavila i Toc de muixerangues


jove muixeranga de valencia
12:30h
Jove Muixeranga de València 

rascanya2
13:00h
RASCANYA
Ball Folk 
Cultura popular per dins i per fóra. Música d’arrel i una invitació a la festa i al ball en la plaça del poble. Una invitació a passar-ho bé alegrant el cor i movent l’esquelet.





DIVENDRES 27 D’OCTUBRE
Centre Cultural - 22.00h

kepa junkera & sorginak
KEPA JUNKERA & SORGINAK

Kepa Junkera, compositor, productor i músic. S’inicia en la música tradicional creant un estil propi i definint un camí personal que l’ha convertit en un dels músics més internacionals d’Euskadi. La seua discografia ha revolucionat la música tradicional, ha creat música sense fronteres, ha fusionat la música basca amb altres cultures. Amb una immensa trajectòria Kepa Junkera s’ha convertit en un dels músics bascos més prolífics a dia d’avui. Ofereix concerts per tot el món: Europa, Estats Units, Argentina Xile, Brasil i Japó, entre d’altres. 
El nou disc de Kepa Junkera: ‘Maletak’ s’acompanya del jove grup de dones cantants i percussionistes Sorginak, i empren un viatge musical per diversos enclavaments espanyols, Galícia, Aragó, Catalunya, Castella Lleó i Euskadi utilitzant com punt de partida els diversos ritmes ancestrals de la música tradicional de cada àrea concreta. 





DIVENDRES 3 DE NOVEMBRE
Centre Cultural - 22.00h

eliseo parra
ELISEO PARRA 
(Conferència/Mostra)

Eliseo Parra, músic, divulgador i renovador de la música tradicional espanyola. Pels volts dels anys 80 era músic col·laborador de Maria del Mar Bonet, AL TALL, Ovidi Montllor, Gato Pérez, Marina Rosell i Jaume Sisa. A partir de 1990, inicia la seua carrera discogràfica en solitari, centrada en la revisió del repertori tradicional del folklore espanyol des de paràmetres musicals contemporanis i amb influències de les músiques tradicionals d’altres països. A més d’intèrpret s’ha dedicat a la etnologia de camp en col·laboració amb José Manuel Fraile Gil. 
Aquestes paraules seues donen prova de la seua orientació com a músic i investigador: 
La música tradicional, que en primer lugar un individuo compuso —y no para ganar dinero—, la entrega al pueblo, éste la hace suya y se la va pasando a sus descendientes como una herencia hasta que llega a nosotros pulida como una joya a fuerza de seguirla cantando, sin campañas promocionales ni monopolios de mercado, de esta manera yo la retomo, la recreo lo mejor que sé y se la paso a los siguientes.





DISSABTE 11 DE NOVEMBRE
Centre Cultural - 20.00h

musicants
MUSICANTS

Musicants, projecte impulsat per Manolo Miralles (fundador d’ Al Tall). Musicants naix del maridatge de diferents músiques i cants, jazz, pop clàssic, tradicional..., viatja mar endins pels ports de Grècia, les tavernes de Túrquia, fa escala en Tunísia i als safareigs d’Eivissa i reviu i recupera poetes com Ibn Al-labanna, Ibn-al-Khafaja o Abú Bak al-Turtuxi.
Manolo Miralles és un gran coneixedor de la riquesa musical valenciana i del valuós capital humà que conté. Musicants ofereix una visió col·lectiva de les músiques i cançons del Mediterrani, amb llenguatges provinents de la tradició i aportant matisos diferents i nous. 







ENTRADES
- “Kepa Junkera & Sorginak”: 6€
- “Eliseo Parra”: 3€
- “Musicants”: 3€
- ABONAMENT per als 3 concerts: 10€

Venda d'abonaments a partir del 9 d'octubre
Venda d’entrades a partir del 17 d’octubre de 2017 

(fins exhaurir existències) a:
- DIGA’M de l’Ajuntament de Picanya, dilluns a dijous, 9 a 18h
- Telèfon: 902444300
- Internet: www.instanticket.es
- A la taquilla del Centre Cultural des de 
30 minuts abans del començament de l’espectacle.






Amb el suport de:

sarc_color



Galeries relacionades
Actuació de la Unió Musical de Picanya
04 de d’octubre de 2020

Actuació de la Unió Musical de Picanya

Trobada de Cors
01 de de juny de 2019

Trobada de Cors

Festival Solidari de Caritas 2015
22 de de desembre de 2015

Festival Solidari de Caritas 2015