anunci_temp_folklore
08 de gener de 2022
Temporada de Folklore
AC La Vihuela i Grup de Danses Portixol

9a Temporada de Folklore valencià a Picanya


Ja tenim ací la 9a Temporada de folklore valencià de Picanya. Després de l’èxit de programació i assistència de públic en les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta novena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble, grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià. Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre octubre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups.


L’accés als espectacles és lliure fins completar l’aforament de la sala.

Esta temporada, els espectacles, es repartiran entre el pati del CEIP Ausiàs March i el Centre Cultural de Picanya, als dies i horaris especificats a la programació. L’accés és gratuït. L’aforament limitat. És obligatori portar mascareta per a accedir al recinte. L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar, amb antel·lació, a les seues xarxes socials, qualsevol canvi a la programació.
 

 

08/01/22 – 20:00h
Centre Cultural

A.C. LA VIHUELA
VALÈNCIA

L’Associació La Vihuela, amb seu al barri del Carme de València, és una agrupació que té com a objectiu promoure i estudiar la cultura i l’etnografia valenciana. D’aquesta manera un dels fins principals de l’associació és l’estudi del folklore. Juntament amb la fi investigadora de l’associació, destaca d’altra banda la divulgativa a través de mostres de balls, exposicions, conferències etc.

GRUP DE DANSES PORTITXOL
XÀBIA

Les cultures i les llengües són una herència que han de ser ensenyades i compartides.
Amb aquest principi i seguint els passos dels primers components als anys cinquanta, naix el Grup de Danses Portitxol en 1989, amb la intenció de descobrir el patrimoni cultural i popular del nostre Poble.
Intenten arrelar aquest patrimoni en el cor de tots els ciutadans, fent descobrir el goig de les cançons, els moviments dels balls, les notes dels nostres instruments, la bellesa de la nostra indumentària,...al compartir-ho ens retrobem amb els nostres orígens, amb els nostres majors, un valor social intangible. Ens enorgulleix ser salvaguardes d’aquest tresor.